Friday, April 25, 2008

Overordnet alt

Hadde jeg gått forbi vinduet den fredagen i mars kunne alt vært annerledes. Jeg kunne ikke få meg til det, han hadde jo sagt at han ikke ville se meg. Møkkakjerring hadde han skreket. Jeg kan nesten ikke tro jeg fortsatt nekter meg selv å glemme. De uinfiserte delene av hjernen fantaserte konstant om en verden uten dette krypet. Spyttet i munnen på meg kokte, jeg fikk en fryktelig trang til å la det regne nedover brystet mitt, fukte det allerede tørrgråtte hjertet. Kvinnfolket han kalte sin kone kunne med sitt blotte nærvær få meg til å tenke ubeskrivelige ondskapsfullheter. Jeg visste så mye! Ett ord, og hennes drømmeverden ville falle ned rundt henne. Det var det vanskelige, å finne det rette øyeblikk. Noe slikt må få tid til å modnes, sa jeg til meg selv i en konstant adrenalinrus.

Friday, April 18, 2008

Den iboende trang

For andre gang dette året setter jeg meg ned for å skrive. Ikke alt går like glatt, det kan virke som magien er borte. Jeg hører på utypiske lyder, et sammensurium av uklare tanker bryter overflaten og slår som bølger over en øde strand. Jeg bare sitter der. Om jeg skulle reise meg ville det likevel være for sent, det er neppe noe som kan føre meg tilbake der jeg var. I enkelte stunder funderer jeg på om det er der jeg vil være, om det ikke er noe mer og annerledes i vente. Jeg kan bare vente på forandring, den vil nok trenge dypt ned i meg. Likevel er tilstanden absolutt holdbar, selv i de stunder hvor tilværelsen ser ut som et dobbelt forheng med tykk tåke og to striper av brennende ild langs sidene. Jeg hører knapt mine egne tanker, prøver å dykke ned i dem men bryter overflaten med uforrettet sak. Hadde det bare vært så enkelt.

Ok, jeg ser nok hvor du vil hen, men i min tilstand kan jeg mer enn gjerne ignorere det med utsøkt presisjon. Hadde hun ikke vært så forbannet salig. Ett dykk til, så kan jeg bryte overflaten for godt. La tankene synke til bunns, de fortjener ikke bedre enn å knuses i dypets enorme trykk. Ferdig, man hører neppe fra dem igjen. Nå står kun to ting i hodet på meg. Jeg må til frisøren. Og ikke minst, jeg har virkelig, virkelig en aversjon mot fluer!